U trendu

Bogati i slavni drhte zbog dnevnika ozloglašenog pedofila

Generalna tužiteljka Devičanskih ostrva Deniz Džordž zatražila je spisak putnika za svaki let koji je osuđeni seksualni prestupnik i milijarder Džefri Epstajn organizovao svojim privatnim avionom, od 1998. do njegove smrti 2019. godine.

Sudski poziv je podneo državni pravobranilac Devičanskih ostrva na kojima je tajkun Džefri Epstajn imao letnjikovac u kome je prema navodima žrtava organizovao zabave sa maloletnicama koje je iskorišćavao za seks sa svojim bogatim prijateljima.

U sudskom pozivu se traže imena i detalji kontakata svih koji su radili za pilote ili koji su „komunicirali ili posmatrali“ Epstajna ili bilo koje putnike povezane sa njim, kao i „žalbe ili izveštaji o potencijalno sumnjivom ponašanju“.

„Zapisi koji su podneti sudu učiniće da oni, na koje je Rodžers ukazao, budu označeni pod napomenom“, rekao je za štampu izvor iz pravosuđa. „Stvorena je panika među mnogim bogatima i slavnima“.

Izvor se osvrnuo na pilota Dejvida Rodžersa, koji je 2009. godine izneo putničke dnevnike iz Epstajnovog privatnog aviona, otkrivajući da su među putnicima bili Princ Endrju, Bil Klinton, Kevin Spejsi, Kris Taker i Naomi Kembel. Žrtve koje su optužile Epstajna za seksualnu trgovinu naglašavaju da ovi dnevnici ne uključuju letove drugog pilota Larija Visoskog, koji je za bivšeg finansijera radio više od 25 godina, leteći svojim avionom 727 – takozvanim „Lolita Ekpresom“.

Prema navodima vlasti, Epstajn se obesio u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019. godine, jer ga je čekala zatvorska kazna do 45 godina zbog optužbi za seksualnu trgovinu i pedofiliju.

Međutim, okolnosti njegove smrti izazvale su sumnju da li je zaista počinio samoubistvo, podgrevajući spekulacije da je možda ubijen tako da nije mogao da svedoči protiv svojih visokih prijatelja, uključujući princa Endrjua i Bila Klintona.

Nakon optužbi Virdžinije Đufre, koja je rekla da ju je Epstajn bar tri puta naterao na seks sa vojvodom od Jorka, Bakingemska palata suspendovala je princa Endrjua sa svih kraljevskih i javnih dužnosti, iako Đufreine tvrdnje još nisu dokazane. Ako se u skandalu budu iznela još neka imena takozvane elite, i oni mogu biti suočeni sa istim pritiskom javnosti.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.