Boris Džonson započeo kampanju za naslednika Tereze Mej

LONDON – Bivši britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji gradonačelnik Londona Boris Džonson je danas započeo svoju kampanju za naslednika premijerke Tereze Mej, obećavši da će Britaniju izvesti iz Evropske unije 31. oktobra i upozorivši svoju podeljenu konzervativnu stranku da „odlaganje znači poraz“.

Džonson, favorit za budućeg premijera, gotovo tri godine nakon što je vodio zvaničnu kampanju o britanskom napuštanju EU, pohvalio je snagu britanske ekonomije, obećao da će sprovesti Bregzit 31. oktobra i boriti se protiv očaja koji je prisutan širom zemlje, preneo je Rojters.

„Nakon tri godine i dva propuštena roka, moramo da odemo iz EU 31. oktobra „, rekao je on.

„Ja ne težim ishodu bez dogovora“, rekao je Džonson.

„Ne mislim da ćemo završiti tako, ali jedino je odgovorno da se energično i ozbiljno pripremimo da neće biti dogovora“, istakao je Džonson.

Za mnoge, takmčenje za premijera je njegov gubitak – on je veoma popularan među konzervativnim poslanicima koji će na kraju izabrati naslednika Mejove.

Na pitanje da li mu se može verovati, Džonson je rekao da može.

Upitan da li je ikada prekršio zakon, govorio je o vožnji iznad ograničene brzine, dok je na pitanje o tome da li je uzimao ilegalne droge izbegao pitanje rekavši da misli da najveći broj ljudi želi da on bude fokusiran na kampanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.