U trendu

Borovo traži od Božinovića da se nađu odgovorni za incident

BOROVO – Načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović izjavio je da će ta opština od ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića danas zatražiti da se pronađu odgovorni za incident u kojem je u nedelju ujutru grupa navijača uzvikivala povike neprimereog sadržaja, među kojima je i „Ubij Srbina“.

„Povorka se kretala ulicama u pratnji policijskih vozila, a njeni pripadnici su uzvikivali katastrofalne poruke, pogotovo ako imamo u vidu mesto u kojem se togodilo i današnji praznik. Prišao sam koloni i napravio snimak i tek kada je policija videla da snimam, reagovali su, zaustavili kolonu i počeli da legitimišu pojedince“, kazao je Baćanović za Radio Borovo.

Ocenio je i da takvo postupanje policije nije dobro, odnosno da policija ne bi smela da dopusti da bilo ko poziva na ubistvo, prenela je Hina.

„Sigurno je da ćemo tražiti odgovorne, a načelnik Policijske stanice Vukovar je taj koji mora da odgovori šta je njegova policija radila dok je pratila te ljude. Sutra ćemo uputiti zahtev resornom ministru“, najavio je Baćanović u nedelju.

Iz policijske uprave vukovarsko-sremske potvrdili su da se incident dogodio i izvestili da su počinitelji poznati policiji i da su u toku istražne radnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.