U trendu

Božović: Srbomržnja u CG dostigla svoj najgori oblik

PODGORICA – Srbomržnja u Crnoj Gori je dostigla svoj najgori oblik, izjavila je danas funkcioner Demokratskog fronta (DF) Jelena Božović komentarišući kamenovanje autobusa punog dece na Cetinju.

„Neskrivena antisrpska histerija u Crnoj Gori, kulminaciju je doživela kroz pokušaj otimanja hramova srpske pravoslavni crkve, proganjanje i hapšenje srpskih političara, a evo sad se, nažalost, odrazilo i na decu“, rekla je Božović.

Ona je istakla da ovaj čin ne da neće biti osuđen na adekvatan način, veće ga, kaže, pojedini političari i političarke i dalje pothranjivati i tako podsticati zlo koje su i sami kreirali kako bi iz Crne Gore proterali sve što se srpskim zove.

„Grdno ste se prevarili, srpstvo u Crnoj Gori živi jače nego ikad, ne možete ubiti duh predaka, ne možete potreti istoriju, tradiciju, ne možete nam oteti veru, jer to nas je vekovima održalo i to je naš najbolji putokaz za buduća pokoljenja. Neka živi, veseli se, peva i slavi srpski rod i srpski narod jer ima šta da slavi i čime da se ponosi“, navela je Božović, preneo je podgorički portal Dan.

Autobus pun dece kamenovan je sinoć, drugog dana Vaskrsa, na Cetinju samo zato što su pevali i igrali kolo u Vlaldičinoj bašti ispred Cetinjskog manastira.

Kamenovanje je policiji prijavio vozač autobusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar