U trendu

Braći Tejt ponovo produžen pritvor, čeka se zvaničan početak istrage

BUKUREŠT – Bivši kikbokser i učesnik u britanskim rijaliti emisijama Endru Tejt i njegov brat Tristan ostaće u pritvori do kraja marta, sve dok se ne pokrene krivična istraga o navodnoj trgovini ljudima i prinudnog seksualnog rada, saopšteno je danas iz rumunskog suda.

Rojters podseća da se braća Tejt, inače nosioci američkih i britanskih pasoša, zajedno sa još dve rumunske državljanke, nalaze u pritvoru od 29. decembra.

Oni su optuženi ta trgovinu ljudima, silovanje i osnivanje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena, što su oni negirali, a prethodno im je već dva puta produžavan pritvor.

Sud u Bukureštu produžio je pritvor braći Tejt i dvema Rumunkama zbog toga što postoji rizik od bekstva, kao i zbog toga da bi njihovo puštanje na slobodu moglo da ugrozi istragu, prenosi agencija.

Tužioci navode da su braća Tejt vrbovala žrtve tako što su ih na društvenim mrežama zavodili i lažno tvrdili da žele vezu ili brak, nakon čega su one u rezidenciji braće bile primoravane i ucenjivane da prave pornografski sadržaj za društvene mreže.

Navodi se i da je Endru Tejt silovao jednu od žrtava u maju prošle godine, što je on negirao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.