U trendu

Braći Tejt produžen pritvor na još mesec dana u zatvoru u Bukureštu

BUKUREŠT – Bivšem kikbokseru i učesniku u britanskim rijaliti emisijama, Endruu Tejtu, i njegovom bratu Tristanu, po četvrti put produžen je pritvor za još mesec dana u rumunskom zatvoru.

Braća Tejt i dve rumunske državljanke su u pritvoru od 29. decembra prošle godine, zbog optužbi za navodnu trgovinu ljudima, silovanje, osnivanje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena i primoravanja na sekusalni rad, podseća Bi-Bi-Si.

Prema rumunskom zakonu, oni mogu ostati u pritvoru do šest meseci, odnosno najkasnije do kraja aprila.

Advokati braće rekli su na sudu u Bukureštu da tužioci nisu doneli nove dokaze na današnje saslušanje, i ponovili tvrdnje da je držanje braće Tejt u pritvoru nepotrebno oštro, kada su dostupne i druge sudske opcije, poput kućnog pritvora.

Ranije je sud u Bukureštu produžio pritvor braći Tejt i dvema Rumunkama, zbog toga što postoji rizik od bekstva, kao i zbog toga da bi njihovo puštanje na slobodu moglo da ugrozi istragu.

Tužioci navode da su braća Tejt vrbovala žrtve tako što su ih na društvenim mrežama zavodili i lažno tvrdili da žele vezu ili brak, nakon čega su one u rezidenciji braće bile primoravane i ucenjivane da prave pornografski sadržaj za društvene mreže.

Navodi se i da je Endru Tejt silovao jednu od žrtava u maju prošle godine, što je on negirao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar