najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Brazilska policija ispalila suzavac na pristalice Rusefove

Policija u Sao Paulu je u ponedeljak ispalila suzavac na demonstrante koji su izašli na ulicu da bi izrazili podršku suspendovanoj predsednici Brazila Dilmi Rusef.

Pristalice Rusefove, kojoj preti trajno uklanjanje sa mesta predsednice države, okupili su se na glavnoj aveniji u Sao Paulu sa transparentima protiv Mišela Temera, potpredsednika Brazila koji obavlja funkciju šefa države otkad je Rusefova suspendovana u maju do konačne odluke o tome da li će biti opozvana, prenela je agencija AP.

Demonstranti su podigli barikade ispred kordona interventne policije, u vidu zapaljenih predmeta.

Protesti u znak podrške Rusefovoj su organizovani u još nekoliko brazilskih gradova, uključujući prestonicu Braziliju, gde Senat već četvrti dan zaseda o njenoj smeni.

Rusef je u Senatu, koji odlučuje o njenoj političkoj sudbini, demantovala da je počinila krivično delo zbog kojeg bi trebalo da bude smenjena, javljaju agencije.

Rusefova (68) je pokretanje procedure njenog smenjivanja ponovo nazvala “pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji”.

Brazilski Senat je u maju suspendovao Rusefovu, prvu ženu predsednika Brazila, zbog nezakonitih knjigovodstvenih radnji kao i malverzacija sa budžetom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike