U trendu

Britanac kršio mere karantina u Singapuru, kažnjen zatvorom

SINGAPUR – Britanski državljanin Najdžel Ski je osuđen u Singapuru na dve nedelje zatvora i novčanu kaznu od 539 funti zbog kršenja karantinskih pravila, jer je napustio svoju hotelsku sobu i posetio verenicu koja je takođe kažnjena jer je učestvovala u kršenju mera, piše BBC.

BBC navodi da se Najdžel Ski (52) iz Sautemptona popeo požarnim stepenicama u hotelu gde je smešten da bi u septembru proveo noć sa tadašnjom verenicom, a sadašnjom suprugom Agatom Magiši Jamalai (39) u njenoj sobi, koja je takođe kažnjena sa nedelju dana zatvora.

U Singapuru su na snazi mere protiv Kovid 19 koje podrazumevaju da ljudi po dolasku provedu 14 dana u hotelskom karantinu, a Ski je ranije ovog meseca priznao pred sudom krivicu za kršenje ove naredbe i za nenošenje zaštitne maske za lice.

Prema sudskim spisima, on je tri puta napustio svoju karantinsku sobu u hotelu „Ritz Carlton Millenia“ da bi posetio Jamalaji , koja je rezervisala sobu u istom hotelu uprkos tome što ima prebivalište u Singapuru i koja je takođe priznala krivicu po optužbi za podsticanje na prekršaj epidemiološke zabrane, prenosi BBC.

BBC navodi da je sud utvrdio da je Britanac prešao 13 stepeništa da bi prenoćio sa Jamalaji, koja mu je omogućila da u sobu uđe kroz izlaz u slučaju opasnosti, a on je takođe i dva puta uhvaćen kako luta po hodniku.

Odbrana je tvrdila da je Ski putovao u Singapur kako bi zaprosio svoju verenicu i da su ih oboje obuzele emocije nakon što se nisu dugo videli, ali sud to nije uzeo kao olakšavajuću okolnost.

Singapur je bio jedna od najuspešnijih zemalja u suzbijanju pandemije, a lokalna stopa zaraze KOVID 19 već mesecima je niska, navodi BBC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.