U trendu

Britanija traži da osudimo Rusiju zbog Skripalja

Velika Britanija je diplomatskim kanalima prenela poruku Vladi Srbije da bi i Srbija trebalo nedvosmisleno da osudi trovanje Sergeja Skripalja, što praktično znači da za to optuži Rusku Federaciju, pišu današnje Novosti.

List navodi, da ta „opasna očekivanja“ sa Ostrva dolaze u trenutku kada „bukti diplomatski rat“ između Zapada i Moskve zbog trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna, a dok Beograd istovremeno vodi žestoku bitku da Priština ispoštuje svoj potpis na Briselskom sporazumu i konačno formira Zajednicu srpskih opština.

Na taj način se Srbija, ocenjuju „Novosti“, posle zahteva EU da se pridruži sankcijama protiv Kremlja, ponovo uvlači u „globalno nadvlačenje konopca između velikih sila“, sa nedvosmislenim očekivanjima da se javno osudi Moskvu za zločin u Solzberiju, u kojem njena uloga uopšte nije rasvetljena.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Patriota

  Prvo da osudimo Britance zbog učestvovanja u NATO bombardovanju Srbije.

 2. Anonimni

  A kada mi tražimo reakciju da se osudi nešto svi se prave ludi… A gde su im dokazi? Ma Rusi treba da se dogovore sa Kinom Indijom i Brazilom da malo izbace dolar iz platnog prometa, da prodrmaju drvo da vide šta će da ispadne. Al bi bilo zanimljivo…

 3. Miron

  Hoćemo, evo sve trčimo

 4. Anonimni

  Sta ocekivati od debilnih Britanaca

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike