U trendu

Britanski portparol: SAD neće ponoviti tvrdnje o britanskom špijuniranju

Portparol britanske premijerke Džejms Slak rekao je danas da je Bela kuća obećala da neće ponoviti tvrdnje da je britanska agencija za nadzor prisluškivala američkog predsednika Donalda Trampa.

Portparol Džejms Slak rekao je da je britanska vlada jasno dala na znanje SAD-u da te „smešne“ tvrdnje treba ignorisati. On je rekao da je Vašington dao uveravanja Britaniji da se takve tvrdnje neće ponoviti.

Optužbe da je britanska vladina agencija za nadzor GCHQ prisluškivala predsednika SAD Donalda Trampa pred prošlogodišnje predsedničke izbore na zahtev njegovog prethodnika Baraka Obame, prvo je izneo komentator televizije Foks njuz, a sinoć ih je ponovio portparol Bele kuće Šon Spajser.

Britanska agencija je u za nju neuobičajenom koraku izdala saopštenje i navela da su te tvrdnje „apsurdne“ da su „potpuno smešne i da ih treba ignorisati“.

Britanski list Telegraf danas piše da su mu obaveštajni izvori preneli da su se Spajser i savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Herbert Rejmond Makmaster izvinili Britancima zbog tih tvrdnji.

„Izvinjenje je došlo direktno od njih“, rekao je taj izvor za list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.