U trendu

Brižit Makron namerava da se oglašava preko društvenih mreža

PARIZ – Brižit Makron, posle gotovo šest godina boravka u Jelisejskoj palati kao supruga predsednika, nedavno je počela da praktikuje manje formalna pojavljivanja nego ranije, pa čak i da se direktno upušta u osetljivi politički teren.

Kako navode francuskim listovi, planira i da svoje stavove prezentuje na društvenim mrežama.

Supruga predsednika Emanuela Makrona uvećala je medijske nastupe poslednjih nedelja, pa je tako jedanput reagovala na protest protiv penzione reforme izvršne vlasti, a drugi put je za Le Parizien rekla da je „za nošenje školskih uniformi“, preneo je Le Figaro.

Brižit Makron se sprema da napravi novi korak u načinu na koji promoviše svoju akciju, a prema Le Pointu, prva dama uskoro bi želela da otvori nalog na Instagramu.

„Nisam na društvenim mrežama, ali svakako ću uskoro i tamo da istaknem inicijative koje predstavljam ili podržavam“, rekla je Makronova.

Pored isticanja svojih stavova, poput protiv maltretiranja u školi ili integracija osoba sa invaliditetom, ovaj pristup takođe mora da zaustavi krađu identiteta koji se nje tiče, dok mnogi lažni nalozi obiluju njenim imenom, navodi list.

Kaže se da ona ne namerava da odgovara na buduće stavove korisnika interneta, već je vezana za direktan kontakt sa Francuzima, kroz oko 20.000 pisama koje dobija dnevno i trudi se, koliko god je to moguće, da ih što više čita.

Ona je ličnost koju preziru radikalni demonstranti na vrhuncu krize „žutih prsluka“, a prikazivana je i kao „Marija Antoaneta modernog vremena“, ali je Brižit Makron ipak ostala važna prednost za njenog supruga.

Le Figaro navodi da je vreme kada se predsednik bori da nađe kurs i udahne novu energiju svom drugom petogodišnjem mandatu, prva dama, sa svoje strane, uživa mnogo veći rejting od šefa države.

Prema anketi koju je objavio Pari Mač u martu 2022. godine, većina Francuza se pozitivno izjasnila kada je ona u pitanju (55 odsto).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.