U trendu

Brkić: Demarš Turkovićeve nije zvaničan stav BiH

SARAJEVO – Josip Brkić, zamenik ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković, saopštio je da je Noi Galu Gendleru, ambasadoru Izraela u Albaniji zaduženom i za BiH, preneo da demarš koji je ranije danas diplomatskom predstavništvu Izraela i Ministarstvu spoljnih poslova te zemlje uputila Turković nije zvaničan stav BiH.

„Danas, tokom telefonskog razgovora sa ambasadorom Nj.E. Noa Gal Gendlerom, preneo sam poruku da demarš poslat Ambasadi Izraela u Tirani nije zvanična pozicija države BiH, već samo stajalište jedne političke stranke“, saopštio je na Tviteru Josip Brkić, inače član HDZ u BiH.

Turković, koja članica Stranke demokratske akcije u BiH (SDA), uputila je demarš nakon što su iz Ambasade Izraela saopštili da su priedlozi „hrvatske strane“ u BiH povodom izmena nacionalnog Izbornog zakona dobrodošli.

„Bilo kakva podrška izbornoj reformi koja bi diskriminirala građane Bosne i Hercegovine zbog njihove etničke ili verske pripadnosti nedvosmisleno je odbačena od većine parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini“, navodi se u demaršu koji je uputila Turković.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik oštro je ranije danas reagovao na demarš koji je uputila Turković.

Dodik je upozorio da Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsedništva BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.