U trendu

Brnabic: Uvođenjem e uprave sasecena je mogucnost korupcije

MOSTAR – Uvođenje elektronske uprave je jedna od najvažnijih stvari u borbi protiv korupcije koja je urađena od kada sam ja u Vladi Srbije, jer kada uvedete elektronsku upravu onda uvedete potpunu transparentnost i u upravu na nivou republike, i pokrajina i na lokalu i seče se svaka mogucnost za korupciju, rekla je danas novinarima u Mostaru predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

„To se najbolje videlo u polju izdavanja građevinskih dozvola gde je je pre uvođenja elektronske uprave Srbija bila na duing bizunis listi Svetske banke druga otpozadi jer je taj prosces bio dug, spor, administrativno opterećen i postojao je ogromni prostor za korupciju. Kada smo uveli elektronsku upravu i elektronsko izdavanje građevinskih dozvola gde je postupak potpuno transparentan došli smo u prvih 10 zemalja na svetu u brzini i efiksnosti izdavanja građevinskih dozvola“, rekla je ona.

Navela je da se što se tiče visoke korupcije, Srbija u skladu sa reformama u oblasti pravosuđa uvela četiri specijalizovana regionalna suda za oblast organizovanog kriminala i korupcije.

„Svake godine se brojevi poboljšavaju i ja kao predsednica vlade koja je u ovom mandatu postavila reformu u oblasti vladavine prava kao jedan od osnovnih prioriteta svakog meseca gledam brojeve o tome šta smo uradili i sve svoje resurse ulazemo u to“, navela je Ana Brnabić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.