U trendu

Bruka Amerikanaca na vojnim vežbama u Rumuniji – smeje im se ceo svet (video)

Stelnica, malo selo u Rumuniji jugoistočno od Bukurešta. Odmah uz selo polja pšenice, suncokreta i kukuruza. I odnedavno u njima tragovi gusenica tenka, borbenog vozila Bredli i Hamvija. Farmeri sela kojem je uništeno nekoliko hektara useva snimili su američke vojnike kojima se sad smeje ceo svet, prenose mediji u regionu.

Američka vojska učestvuje na vežbama u Rumuniji u operaciji ‘Saber Guardian 2019.’, zajedno s rumunskim, bugarskim, mađarskim, albanskih, BiH i turskim vojnicima.

Ali na putu u Bordusani gde su svi čekali da se pojave na vojnoj vežbi, deo američkih trupa pogrešno je skrenuo i veći deo vozio kroz polja šokiranih farmera.

Oni su odmah pozvali policiju koja ih je smirila i rekavši da su to samo Amerikanci koji su zalutali na putu do poligona u sklopu NATO vežbe.

– Naše jedinice skrenule su na polja zbog opasnih vremenskih uslova – pravdali su se Amerikanci, a smeje im se celi svet.

Na vežbu su zakasnili, a pritom su uništili nekoliko hektara useva. Šteta se još procenjuje, a lokalne vlasti već su pokrenule postupak naknade štete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.