U trendu

Bugarska policija otkrila 43 migranta skrivena u kombiju na zapadu zemlje

SOFIJA – Bugarska policija otkrila je 43 migranta, uključujući desetoro dece, skrivene u kombiju na zapadu zemlje, saopštili su danas zvaničnici.
Tužilac Natalija Nikolova rekla je da su 43 migranta, po svemu sudeći, dobrog zdravlja, uprkos tome što su bili stisnuti u uskom prostoru.

Nikolova nije navela nacionalnost migranata, preneo je AP.
Tela 18 migranata pronađena su prošle sedmice nakon što su se ugušili u skrivenom odeljku pod teretom drvne građe u napuštenom kamionu u blizini glavnog grada Bugarske, Sofije.

Svi su bili Avganistanci koji su ušli u Bugarsku iz Turske, a 34 migranta je tada preživelo, ali su bili dehidrirani i promrzli, saopštile su vlasti.
Direktor bugarske Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov rekao je da je u tom incidentu stradalo najviše migranata u Bugarskoj.
Bugarske vlasti optužile su petoricu osumnjičenih za ubistvo iz nehata, učešće u kriminalnoj organizaciji i trgovinu ljudima i oni bi mogli da se suoče sa do 15 godina zatvora ako budu osuđeni.

Osumnjičeni pripadaju lancu organizovanog kriminala koji krijumčari migrante sa granice sa Turskom na bugarsko-srpsku granicu, a migranti su plaćali od po 5.000 do 7.000 evra, rekao je Sarafov.

Navodni glavni organizator je u policijskom pritvoru u Grčkoj, gde vlasti tek treba da odluče o njegovom izručenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.