U trendu

Bulatović: Đukanović demonstrirao mržnju prema SPC

PODGORICA – Član Predsedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović pozvao je danas lidere URA i SNP, Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića da se, kako je rekao, vrate i da nova crnogorska vlada bude formirana od postojeće parlamentarne većine.

„Naš poziv Abazoviću i Jokoviću je da se vratimo i da napravimo vladu. Mi smo za to otvoreni i važno je za Crnu Goru“, istakao je Bulatović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderima DF Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem, a povodom sinoćnjeg intervjua predsednika DPS Mila Đukanovića za Radio Crna Gora.

Istakao je da je Đukanović u tom intervjuu demonstrirao mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, kao i da je dokazao da stoji iza slogana „Crkva Srbije.“

Bulatović je rekao da u DF-u nisu iznenađeni stavovima Đukanovića, a da su URA i SNP tvrdili se njegova DPS neće vratiti na vlast.

„Tući ćemo se mi dalje sa njim… Đukanović je izašao iz mišje rupe i shvatio da se opet vratio…“, rekao je Bulatović.

Đukanović i njegova DPS, istakao je, nisu mirno prihvatili poraz na izborima u avgustu 2020. i podsetio na pokušaj krađe glasova.

Poručio je da Crna Gora nikada ne treba da zaboravi ilegalni skup u septembru prošle godine kada su Đukanović i DPS pokušali da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

„To je bio čisti terorizam“, naveo je Bulatović i upozorio da URA i SNP da to znači da formiraju vladu sa, kako je rekao, teroristima.

Bulatović je govorio i navodnom pokušaju drzavnog udara na izborni dan 2016. godine čiji je, kako je rekao, inspirator bio Đukanović, a realizator glavni državni tužilac Milivoje Katnić.

„Montiranim udarom kroz koji su osuđeni Mandić i Knežević je srozano pravosuđe u Crnoj Gori. Đukanović sada pokušava da preti da će neko novo sudstvo da preispita državni udar“, rekao je Bulatović.

Jokoviću i Abazoviću je poručio da nema evropskog puta bez borbe protiv korupcije.

„Pozivamo (Jokovića i Abazovića) da obnovimo parlamentarnu većinu i da uradimo ono što Krivokapićeva vlada nije uradila, a to je razvlašćivanje DPS-a“, naveo je Bulatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.