U trendu

Čaj s mlekom novi emodži na Tviteru u čast godišnjice pokret

SAN FRANCISKO – Društvena mreža Tviter je danas objavila emotikone za „Čaj s mlekom“ (MilkTeaAlliance), globalni pokret na internetu koji je ujedinio aktiviste u Hongkongu, na Tajvanu,Tajlandu i Mjanmaru.

Rojters prenosi da su aktivisti pozdravili najavu emotikona za prvu godišnjicu pokreta koji predstavlja belu šolju postavljenu na pozadini sa tri boje koje simbolišu različite nijanse čaja s mlekom na Tajlandu, u Hongkongu i na Tajvanu

Savez „Čaja s mlekom“ nastao je tokom rasprave na Tviteru koja se razbuktala nakon što su kineski nacionalisti optužili mladog tajlandskog glumca i njegovu devojku da podržavaju demokratiju u Hongkongu i tajvansku nezavisnosti, a ime je nastalo po zajedničkoj strasti prema ovom napitku na tri mesta, navodi agencija.

Rojters prenosi da je korišćenje ovog „haštaga“ na Tviteru ponovo dostiglo vrhunac u februaru nakon vojnog puča u Mjanmaru, gde su ga demonstranti koristili kako bi prikupili regionalnu podršku.

„Zabeležili smo više od 11 miliona tvitova koji sadrže #MilkTeaAlliance ‘haštag’ tokom protekle godine“, naglasio je Tviter u današnjem saopštenju, navodi agencija.

Rojters prenosi da je Tviter ranije pokrenuo „emodžije“ za pokrete #MeToo i #BlackLivesMatter.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.