U trendu

Ćerka filipinskog predsednika izašla iz trke za gradonačelnicu grada Davao

MANILA – Ćerka filipinskog predsednika Rodriga Dutertea, Sara Duterte, povukla se danas iz kandidature za gradonačelnika grada Davao.

Duterte-Karpio, za koju se već uveliko navodi da će se kandidovati na predsedničkim izborima, kao i da će naslediti svog oca, nije rekla zašto je povukla kandidaturu za gradonačelnika, ali je napisala svojim pristalicama na Fejsbuku da će naknadno saopštiti koji su bili razlozi, prenela je agencija Rojters.

„Danas popodne povlačim svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Davao“, rekla je ona i najavila da će se njen brat Sebastijan, zamenik gradonačelnika, kandidovati umesto nje.

Ova 43-godišnjakinja je vodila u svim istraživanja javnog mnjenja tokom ove godine kao najpoželjniji kandidat za predsednika, ali je ona rekla da ne želi taj posao.

Na Filipinima se u maju naredne godine održavaju predsednički i lolani izbori, a rok za promenu kandidata ističe 15. novembra.

Duterte-Karpio je više puta rekla da nije zainteresovana da se kandiduje za predsednika zemlje.

Ali nedavno je izrazila spremnost da sklopi savez sa drugim predsedničkim kandidatom, Ferdinandom Markosom mlađim, sinom pokojnog diktatora koji je zbačen sa vlasti 1986. godine.

Porodica Markos je decenijama bila među najmoćnijim političkim porodicama Filipina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.