U trendu

Ćerka Nadžiba Razaka zatražila medicinsku negu za oca

KUALA LUMPUR – Ćerka bivšeg premijera Malezije Nadžiba Razaka (69), Nurijana Nadžva, zatražila je danas za odgovarajuću medicinsku negu za oca u zatvoru, gde se nalazi na izdržavanju 12-ogodišnje kazne zbog korupcije, javlja Rojters.

Nadžibova ćerka objavila je danas na društvenim mrežama da su doktori 10. septembra predložili njenom ocu promenu terapije i vratili ga u zatvor, pošto mu nije odobreno da ostane u bolnici.

Nadžib (69) je 4. septembra primljen u bolnicu u Kuala Lumpuru zbog rutinske medincinske provere.

Ona je navela da njen otac ima visok pritisak i čir na želucu. Malezijski ministar zdravlja Nur Hišam Abdulah izjavio je da je Nadžibu pružen odgovarajući zdravstveni tretman.

Mediji su izvestili da je Nadžib bio danas na suđenju za još jedno delo korupcije i da će tokom dana biti prebačen u bolnicu.

Najviši sud Malezije je 23. avgusta odbio Nadžibovu žalbu da poništi osuđujuću presudu za korupciju i pranje novca zbog učešća u proneveri više milijardi dolara u državnom fondu za razvoj.
Nadžib, koji je takođe kažnjen sa skoro 50 miliona dolara, uporno je negirao da je počinio prekršaje i podneo je zahtev za kraljevsko pomilovanje.

Sudi mu se u još četiri slučaja, od kojih svaki nosi zatvorske i teške finansijske kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.