U trendu

CG destabilizuju oni koji više nemaju podršku građana

PODGORICA – Crna Gora nije u vanrednoj situaciji, a u destabilizaciju je guraju samo one strukture koje više nemaju podršku građana, poručio je danas premijer vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

„Ovu situaciju treba da rešimo na demokratski način i moj apel prema DPS-u je da 22. decembra izglasamo makar jednog sudiju Ustavnog suda, a voleo bi da to kompletiramo“, kazao je Abazović.

Abazović, koji je prisustvovao današnjem sastanku lidera parlamentarnih stranaka na inicijativu predsednice Skupštine, ponovio je da je jedina relevantna insttucija za ocenu ustavnosti Ustavni sud.

„Mislim da nije korektno da se ulazi u tumačenja ustavnosti. Poruka koju ozbiljno treba da shvatimo je deblokada Ustavnog suda, i priliku za to imamo 22. novembra. Tada ćemo videti ko je za evropsku Crnu Goru, ko nije“, naveo je premijer.

Istakao je da nije mogao da zaključi šta je stav DPS-a, sem da postoji volja za dogovorom.

„Jeste malo čudno, (Milo) Đukanović poziva na proteste – ne dolazi na proteste, Đukanović poziva na dijalog – ne dolazi na dijalog. Ali, ne treba se baviti formalnostima, već suštinom“, smatra Abazović, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar