U trendu

CIA podstiče Ruse da joj daju obaveštajne podatke

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) pozvala je Ruse da joj dostave obaveštajne podatke o svojoj zemlji, u video snimku na Telegramu koji cilja na one koji su nezadovoljni politikom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kratak video snimak glavne američke obaveštajne službe prikazuje ruskog zvaničnika i njegovu suprugu sa detetom u njihovoj kući, koji očigledno imaju težak život i pitaju se da li se to poklapa sa njihovim snovima.

Video, emitovan u ponedeljak, sugeriše da Rusi mogu da deluju kako bi se stvari poboljšale, dajući obaveštajne podatke CIA, a da ostanu patriote. Video takođe pokazuje kako se to radi, koristeći pretraživač Tor za pristup dark-vebu (koji nije dostupan na klasičnim pretraživačima) i alate za šifrovanje komunikacije.

CIA želi da zna istinu o Rusiji, „a mi tražimo pouzdane ljude koji mogu da nam kažu tu istinu. Vaše informacije mogu biti vrednije nego što mislite“, navodi se u video snimku.

Američka agencija je izrazila nadu da će uspostaviti kontakt sa ljudima koji rade u obaveštajnim službama, diplomatiji, nauci i tehnologiji i dodala da je zainteresovana za sve vrste obaveštajnih podataka, uključujući političke i ekonomske.

Agencija se nada da će ubediti one koji se kolebaju.

„Naš cilj je da im pružimo što bezbednije sredstvo da nas kontaktiraju“, rekao je neimenovani predstavnik agencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.