U trendu

CiK BiH: Počelo štampanje izbornih listica

SARAJEVO – U kompaniji „Unioninvestplastika“ u Vogošći danas je počelo štampanje glasačkih listića za Opšte izbore u Bosni i Hercegovini zakazane za 2. oktobar.

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović izjavio je novinarima da je kompanija „Unioninvestplastika“, nakon provedenog postupka javne nabavke, dobila posao štampanja i pakovanja glasačkih listića koji će biti korišćeni na predstojećim izborima.

Prema njegovim rečima, danas počinje štampanje oko 14 miliona glasačkih listića za šta će biti utrošeno oko 120 tona papira.

„Podsećam da će se na glasačkim listićima naći 127 političkih subjekata (72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata) sa ukupno 7.257 kandidata“, naveo je Arnautović, prenela je Fena.

Napomenuo je da je Centralna izborna komisija BiH odlukom od 7. jula ove godine, imenovala tim zadužen za praćenje realizacije usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića.

Tim će, kazao je, pratiti i nadzirati nabavku, dopremanje, skladištenje i upotrebu papira s vodenim žigom i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića o čemu će pismeno izveštavati CIK BiH.

„Ističemo da postoji višestruka kontrola i nadzor nad procesom štampanja i pakovanja glasačkih listića, da postoji 24-satni video nadzor kojem CIK BiH može pristupiti u svakom trenutku bez obaveznog fizičkog prisustva u prostorijama kompanije, dakle iz sedišta CIK-a BiH. Snimci videonadzora će biti sačuvani i predati CIK-u BiH“, rekao je, između ostalog, Arnautović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar