U trendu

Čime su nezadovoljni turisti u Hrvatskoj

ZAGREB – Nedostatak mesta za parkiranje iako se naplaćuje, jednolična hrana, mali izbor voća i nizak nivo higijene najčešće su primedbe gostiju u hotelskom smeštaju na hrvatskom Jadranu.

Kako piše zagrebački Večernji list, primedbe na parking se odnose na čekanje i po sat vremena za pronalazak mesta, jer ga, kako se navodi, ne koriste samo gosti hotela.

„Stavili smo napomenu za bračni krevet, a dočekala su nas dva odvojena kreveta koja su na naš zahtev spojena, ali razdvajaju se čim se malo pomakneš“, primedbe su gostiju u jednom hotelu u Vodicama.

Iskustvo gostiju u apartmanima u Medilinu kaže:“Higijena je ispod nivoa, nameštaj, posuđe, prekrivači, peškiri, sve je zastarelo, „sveukupni utisak je 0 bodova!!!“.

Za jedan zadarski hotel gosti su kratko primetili: „Osoblje na recepciji poluljubazno. Slab wi-fi, na bazenu nedovoljno ležaljki, sveukupan utisak – nije za tri zvezdice“.

Takođe, jedna od primedbi gostiju apartmana u Umagu glasi: „Hrana ukusna, ali siromašna, jednolična i dugo se čeka. Kao da smo u smeštaju s dve, a ne četiri zvezdice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar