U trendu

CMG: Duh ZOI Peking 2022 sve dragoceniji u turbulentnom svetu

Duh Zimskih olimpijskih igara u Pekingu postaje sve dragoceniji u turbulentnom svetu, ocenila je Kineska mmerdijska grupa (CMG).

CMG u komentaru podseća da je kineski predsednik Si Đinping 8. aprila održao važan govor na ceremoniji o dostignućima Zimskih olimpijskih i zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu, objavljujući da je Kina u potpunosti ispunila svoju svečanu posvećenost međunarodnoj zajednici i predstavila svetu jednostavne, bezbedne i divne Olimpijske igre.

„Glatko održavanje je uspeh“, navodi se.

Tokom Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu, podseća CMG, udeo pozitivnih slučajeva od kovida 19 u zatvorenom sistemu bio je samo 0,45 odsto, a svo pozitivno osoblje je dobilo efikasan tretman i dobru negu. Nije bilo klastera izbijanja ili prelivanja epidemije. Precizna i efikasna prevencija i kontrola epidemije pružili sukorisno iskustvo za globalne antiepidemijske i organizovanje velikih međunarodnih događaja, a takođe su pokazali nesalomivi duh kineskog naroda u prevazilaženju poteškoća i rizika.

Kroz Zimske olimpijske i zimske paraolimpijske igre u Pekingu, svet takođe vidi otvorenu i inkluzivnu Kinu koja teži izvrsnosti. Olimpijske igre su u potpunosti pokazale šarm kineske kulture i gostoprimstvo kineskog naroda i unapredile međusobno razumevanje i prijateljstvo među ljudima iz celog sveta, ocenjuje CMG.

Vredi napomenuti da je uspešno održavanje Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu takođe postalo prozor za predstavljanje kineskih koncepata i dostignuća ljudskih prava, odražavajući dostignuća Kine u poštovanju i zaštiti prava i interesa osoba sa invaliditetom.

Endrju Parsons, predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, prokomentarisao je:“Zimske paraolimpijske igre u Pekingu 2022. označavaju novu zoru za Zimske paraolimpijske igre“.

Što je još važnije, u turbulentnom svetu, duh Zimskih olimpijskih igara u Pekingu je promovisao uzajamno učenje među svetskim civilizacijama, posejao seme solidarnosti i prijateljstva i doneo poverenje i snagu svetu, zaključuje CMG u komentaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar