U trendu

CNN: Obaveštajci moraju da podnesu raport Kongresu o NLO

VAŠINGTON – Kada je predsednik SAD Donald Tramp krajem decembra potpisao 2,3 biliona dolara vredan Zakon o ekonomskoj pomoći zbog pandemije i finansiranju vladinih agencija, počeo je da teče rok američkim obaveštajnim službama da obaveste Kongres kakva saznanja imaju o neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Direktkor Nacionalne obaveštajne službe i ministar odbrane sada imaju manje od šest meseci da raportiraju obaveštajcima Kongresa i vojne službe neklasifikovane izveštaje o „neidentifikovanim vazdusnim fenomenima“, javlja Si-En-En .

U pitanju je odredba koja je ubačena u odeljak „Komentar odmora“ Zakona o odobrenju obaveštajnih podataka za fiskalnu godinu 2021. godinu.

U tom izveštaju mora da postoji detaljna analiza podataka o NLO i informacija koje su sakupile brojne bezbednosne agencije, uključujući i FBI, prema direktivi Senata.

Na kraju, izveštaj treba da identifikuje potencijalne bezbednosne pretnje od NLO i proceni da li neka od neprijateljskih zemalja možda stoji iza takvih aktivnosti, dodao je odbor Senata.

Sve će biti dostupno javnosti, iako izveštaj može da sadrže ankese o poverljivosti, dodaje Si-En-En .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar