U trendu

Cvijanovic: Privredna saradnja RS sa SRB i SLO sve uspešnija

LJUBLJANA/BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je drugog dana posete Sloveniji svečanom otvaranju Sajma srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani i poručila da je dinamična privredna saradnja ključ ekonomskog razvoja svih zemalja u okruženju.

Cvijanović je istakla da je privredna saradnja Republike Srpske sa Srbijom, kao i sa Slovenijom, svake godine sve uspešnija i sadržajnija, o čemu svedoče svi relevantni podaci o obimu investicija i spoljnotrgovinskoj razmeni.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas, na poziv Saveza Srba Slovenije, imala priliku da prisustvujem Sajmu srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani“, objavila je Cvijanović na Instagram profilu.

Ona je izrazila uverenje da su ovakve manifestacije siguran put ka još snažnijem povezivanju privrednika, kao i dodatnom unapređenju saradnje.

Otvaranju sajma prisustvovali su i poslanici u Parlamentu Slovenije Lena Grgurević i Monika Pekošak, te poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović.

Predsednik Privredne komore Republike Srpske Aleksandar Ljuboja održao je prezentaciju o privrednim potencijalima Republike Srpske.

Cvijanović je sinoć prisustvovala obeležavanju 30 godina Srpskog prosvetnog društva „Nikola Tesla“ iz Postojne, za koje je rekla da doprinosi očuvanju srpskog nacionalnog identiteta u Sloveniji.

Razgovarala je i sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji i tom prilikom naglasila da je uvek lepo videti sunarodnike u dijaspori, okupljene oko zajedničkih vrednosti, tradicije i kulture.

Tokom večeri sastala se i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.