U trendu

Dan: Lazović negira krivicu, određen mu pritvor do 72 sata

PODGORICA – Visokom službeniku policije Petru Lazoviću je, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata, piše portal podgoričkog dnevnika Dan.

Lazović je, kažu, negirao sva krivična dela i navode tužilaštva koji mu se stavljaju na teret.

„Sam je došao u policiju, jer želi da se sve ispita, zato što je radio u skladu sa zakonom i bio deo najuspešnije policijske grupe. Koja je dobila međunarodna priznanja“, rekao je za Dan advokat Lazovića, Nikola Martinović.

Lazović je uhapšen juče, a na osnovu Izveštaja Europola dostavljenom crnogorskim vlastima sredinomprošle godine. U ovom izveštaju Lazović se dovodi u vezu sa kavačkim klanom i da je radio za vođu te kriminalne organizacije Radoja Zvicera.

Lazović je uhapšen po nalogu SDT zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Lazović je na saslušanje u SDT priveden jutros, a zgrada tužilaštva je u tom trenutku bila okružena velikim brojem policajaca koji nisu dozvoljavali bliži pristup pozicijama sa kojih bi fotoreporteri i kamermani mogli da zabeleže njegovo privođenje.

Podgoričke Vijesti saznaju da je SDT izdalo i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar