U trendu

Dan: Vesna i Miloš Medenica nelegalno držali oružje

PODGORICA – Specijalno tužilaštvo je u sklopu istrage koja se vodi protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i njenog sina prikupilo dovoljno dokaza koji upućuju na zaključak da je Miloš Medenica, osim kriminalnog udruživanja i šverca narkotika, izvršio i niz drugih krivičnih dela i da su u porodičnoj kući u Kolašinu u dužem periodu nelegalno držali velike količine oružja, piše portal podgoričkog Dana.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal piše da je osim za stvaranje kriminalne organizacije, međunarodni šverc nakotika i krijumčarenje u produženom trajanju, SDT u odnosu na Miloša Medenicu pribavilo dokaze i osumnjičilo ga i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nanošenje teških telesnih povreda putem podstrekavanja i produženo krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

U naredbi za sprovođenje istrage navodno piše da je Miloš Medenica u porodičnoj kući u Kolašinu od decembra 2019. godine, 2020. i 2021. godine neovlašćeno držao velike količine oružja A i B kategorije. U toj kući je pronađeno pet pušaka nepoznate marke i kalibra, piše portal.

Dalje se navodi da je Miloš Medenica 7. januara 2021, svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, znajući da je njegovo delo zabranjeno, suprotno Zakonu o oružju, neovlašćeno držao i oružje A kategorije čije je držanje građanima zabranjeno. U pitanju je automatsko oružje „zastava M84 škorpion“ kalibra 7,65 mm.

Portal saznaje da je Medenica, između ostalog, osumnjičen i da je neutvrđenog dana u toku 2020. držao četiri pištolja nepoznate marke bez dozvole i deset metaka nepoznate marke i kalibra.

Sumnja se da je 20. decembra 2020. sa umišljajem podstrekavao N.N. lice da drugog teško telesno povredi, za šta je zaprećena kazna od pet godina zatvora. On je od tog lica tražio da teško telesno povrijedi službenika Uprave policije Mladena Leba Boškovića.

„Neka ga za početak dobro izlome, pa ćemo videti kako se bude ponašao. Kad ga obale, sa palicom mu koleno slome, ne treba mu metak ništa, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koleno puca“, sugerisao je Medenica licu od kojeg je tražio da telesno povredi Boškovića.

Kako se sumnja, sin bivše predsednice Vrhovnog suda davao je drogu na uživanje velikom broju lica. Prema dokazima kojima raspolaže SDT, on je 23. jula 2020. godine, u Podgorici, dao na uživanje kokain većem broju lica, a zatim i 6. i 7. avgusta iste godine, u Podgorici, kada je to omogućio grupi od trideset lica.

Nešto manje od mesec dana nakon što je portal Libertas objavio skaj komunikaciju Miloša Medenice sa članovima kriminalne grupe osumnjičene za šverc narkotika za njim je raspisana samo nacionalna poternica, ali ne i međunarodna. To znači da Medenica može biti priveden samo u Crnoj Gori, od crnogorske policije, a da strane službe nemaju ovlašćenje da ga liše slobode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar