U trendu

Danas posebna sednica Skupstine RS o bezbednosnoj situaciji

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske održaće danas posebnu sednicu u Banjaluci na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji kao i mestu i ulozi Republike Srpske.

Sednica je sazvana na zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Na sednicu su pozvani predsednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate i govore do 10 minuta, prenosi Srna.

Potpredsednik parlamenta Denis Šulić rekao je ranije Srni da su predsednici većine parlametarnih stranaka najavili prisustvo posebnoj sednici, na kojoj će uvodničar biti srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, a potom će se obratiti i ruski ambasador Igor Kalabuhov.

Šulić je rekao da će se posle ruskog ambasadora u parlamentu obratiti predsednici svih političkih partija koje su se javile do petka, 3. juna, do 16 časova.

On je istakao da je namera rukovodstva Narodne skupštine da se čuje glas i vlasti i opozicije, kao i svih političkih partija sa sedištem u Republici Srpskoj o ovoj važnoj temi ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za region i svet.

Posebnu sednicu je zakazao Kolegijum Narodne skupštine, a počeće danas u 15 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar