U trendu

Demokrate odgovorili URI: CG treba vlada u interesu građana

PODGORICA – U Vladi Crne Gore počeo je drugi krug konsultacija premijera Zdravka Krivokapića sa predstavnicima stranaka parlamentarne većine o rekonstrukciji vlade, a GP URA Dritana Abazovića i dalje insistira da rekonstruisana vlada bude bez političara.

Poslanik tog pokreta, čiji predsednik je jedini političar u aktuelnoj vladi, Miloš Konatar uoči početka sastanka ponovio je stav URE da bi rekonstruisana vlada trebalo da ostane isključivo ekspertska i nestranačka.

Usledio je odgovor Demokratske Crne Gore Alekse Bečića s porukom da se od današnjeg sastanka očekuje da prevladaju interesi građana, a ne apsurdna logika da jedini koji imaju svoja mesta u vladi kažu da je to nestranačka vlada

Pritom se, kažu, optužuje 38 poslanika, koji nemaju ni jedno mesto u vladi da se bore za fotelje.

„Ako neko ima skrivene ambicije oko predsednika vlade, ima vremena za pripreme do izbora 2024. godine, jer se znaju demokratski principi i koliko je koji nosilac dobio podrške na izborima 30. avgusta prošle godine“, navedeno je u saopštenju poslanika Demokrata Vladimira Martinovića.

On je naveo da građani opredeljuju ko će vršiti koju državnu funkciju, a ne trikovi i prečice, poput trika oko tužilačkih zakona i Tužilačkog Saveta.

„anas se borimo za principe: ili potpuno nestranačka vlada ili stručnjaci bez diskriminacije u vladi“, naveo je Martinović, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.