U trendu

Deset godina čuvala muža u zamrzivaču, pored tela pronađena jeziva poruka

Policija savezne američke države Juta otkrila je u stanu preminule žene da je ona više od deset godina držala svog supruga u zamrzivaču.

Američka policija veruje da je žena koja je čuvala suprugovo telo u zamrzivaču 10 godina to učinila da bi mogla da koristi njegovu veteransku penziju u ukupnom iznosu od 170.000 dolara, kao i ostale povlastice.

Za slučaj se saznalo jer su komšije prijavile da im žena nakon nekoliko dana nije otvarala vrata, zbog čega su pozvali policiju. Policajci su se tokom pregleda stana iznenadili kad su u zamrzivaču pronašli telo njenog supruga.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posledica bolesti između februara i marta 2009. godine.

Istražitelji su pronašli overenu izjavu da supruga nije odgovorna za njegovu smrt za koju se veruje da je napisao preminuli muškarac u decembru 2008.

– Istražitelji su pronašli javnog beležnika koji je overio Polovu izjavu, ali ona je rekla da izjavu nije ni pažljivo pročitala, nego je samo udarila pečat – rekli su istražitelji.

Čini se da je žena nastavila da prima suprugovu penziju i nakon njegove smrti, a po proceni policije ukupna svota je iznosila oko 177.000 dolara.

Američki mediji objavili su da istražitelji pokušavaju da utvrde da li je preminula žena čitavo vreme primala i socijalnu naknadu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.