U trendu

DF: Ispitati ko je deo Đukanovićeve kriminalne hobotnice

PODGORICA – Puštanje bivšeg čelnika Uprave policije iz pritvora je dokaz da su u sudstvu i tužilaštvu jake strukture „kriminalne hobotnice DPS“, poručili su iz Demokratskog fronta.

Iz DF-a su poručili i da očekuju da se ispita ko je sve iz sudstva i tužilaštva prihvatio da bude deo, kako navode, „kriminalne ekipe Mila Đukanovića, koji je bio vođa pobune, organizator sukoba i terorizma na Cetinju“.

Puštanjem Veljovića iz pritvora, kažu, poslata je ohrabrujuća poruka onima koji su isplanirali sukobe i atmosferu državnog udara da nastave sa rušilačkim akcijama i da neće odgovarati.

„Dokaz tome je i činjenica da su isti Veljović, kao i njegove kolege iz vrha DPS, danima slali poruke mržnje u kojima su najavljivali nasilje i terorizam, što se nakon toga i desilo”, stoji u saopštenju.

Zato je, ističu, potrebna hitna, neodložna i zajednička akcija vladajuće većine i izvršne vlasti na uklanjanju, kako navode, „trulih dasaka iz sudstva i tužilaštva, jer su zbog takvog ponašanja dovedeni u pitanje mir i bezbednost građana Crne Gore“.

“Nema sumnje da je jedan deo državnog aparata i dalje čvrsto spregnut sa DPS i da se mora temeljno očistiti to leglo kriminala, DF-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.