U trendu

DF: Mandić potencijalni kandidat, ne prihvatamo nestranačku ličnost

PODGORICA – Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je da u tom savezu ne razmatraju opciju nestranačkog predsedničkog kandidata i dodao da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić potencijalni kandidat na predsedničkim izborima 19. marta.

„Mi još nismo odlučili da saopštimo ime kandidata. Mandić je definitivno jedan od potencijalnih. Međutim, dosta toga zavisi od ostalih kandidata, ko će i na koji način da nastupi na izborima. Uglavnom, kandidat će biti neko iz najužeg rukovodstva DF-a“, rekao je Radunović a podgoričku Adria tv..

Ističe da za DF ne dolazie u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost.

„Mislim da je ta varijanta nestala onog momenta kada nije došlo do formiranja 44. Vlade, ne vidim da iko pokazuje volju za takvim nečim i mi zaista nećemo pokušati da izmirimo parlamentarnu većinu i da prihvatimo nestranačkog, nego izlazimo sa svojim kandidatom“, naveo je.

Stranke ili grupe građana kandidate za predsednika države mogu predložiti Državnoj izbornoj komisiji najkasnije 20 dana pre dana izbora, odnosno 28. februara do ponoći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar