U trendu

DF od ambasadorke SAD traži da objasni stav o CG vladi

PODGORICA – Demokratski front (DF) zatražio je večeras objašnjenje američke ambasadorke u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke zašto lideri tog saveza ne mogu da u novoj crnogorskoj vladi dobiju mesta u skladu sa narodnom voljom.

“Obavešteni smo od mandatara za sastav Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da mu je od inostranog faktora ultimativno saopšteno da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mesta u vladi koja im je dao narod”, navodi se u otvorenom pismu DF-a američkoj ambasadorki, dostavljenom i Tanjugu.

Objašnjavaju da su od Krivokapića tu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka koji je mandatar imao u Ambasadi SAD.a

“Želeli bismo od vas, ili od nekog nadležnog u Stejt departmentu, da čujemo da li vaša administracija podržava ovako skandalozan stav”, poručeno je iz DF-a.

Ističu da njihove informacije iz krugova bliskih administraciji predsednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

Navode da s obzirom na to da su informaciju o mešanju inostranog faktora dobili u razgovoru s mandatarom Krivokapićem, a ceneći, kako kažu, njegovu zabrinutost da bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, DF traži da ambasadorka Rajzing Rajnke kao predstavnica najmoćnije zapadne države, jasno iznese svoj stav o ovom pitanju.

To je, smatraju, neophodno da bi, kako ističu, građani Crne Gore mogli da procene šta znači ovaj ultimatum, ako ga je saopštila ambasadorka SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.