U trendu

DF traži Anketni odbor za „Pandora papire“

PODGORICA – Skupština Crne Gore trebalo bi da formira Anketni odbor koji bi se bavio aferom „Pandorini papiri“, obzirom da je pri sadašnjem stanju teško očekivati da će tužilaštvo detaljnije ispitati ovaj slučaj, rekao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Milo Božović.

On je naglasio da je DF spreman da pruži konkretan doprinos da ova afera bude rešena.

„Ukoliko tužilaštvo ne bude sprovelo adekvatnu istragu, što je, na žalost, veoma realno, parlament bi trebalo da formira Anketni odbor koji bi se bavio ovom aferom“, rekao je Božović.

On je naglasio da je formiranje Anketnog odbor i ranije predlagano, prilikom otvaranja afera koje su se ticale samog vrha DPS vlasti.

„To je bio slučaj vezano za afere koje je pokrenuo Duško Knežević“, istakao je Božović u izjavi za portal RTCG.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore formiralo je predmet povodom informacija Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Paname i Britanskih Devičanskih ostrva.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je pre nekoliko dana da nije uradio ništa nezakonito, kao ni njegov sin Blažo, te da su optužbe da je nešto sakrio – konstrukcija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.