U trendu

Di Majo: Italijanski jezik kao element „meke moći“

RIM – Šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo ocenio je danas, otvarajući 20. manifestaciju „Nedelja italijanskog jezika u svetu“, da je jezik najvažniji instrument italijanske „meke moći“ te da bi italijanski jezik i kultura mogli biti osnova za ekonomski uspon Italije.

„Svi znamo kakva je i kolika draž našeg jezika u svetu. Zbog toga je ‘Nedelja italijanskog jezika u svetu’ najznačajniji instrument promocije italijanskog načina i stila života u svim svojim aspektima, a takođe i osnovni element naše ‘meke moći'“, istakao je Di Majo, prenela je ANSA.

„Nedelja italijanskog jezika u svetu“ manifestacija je koju svake godine u oktobru diplomatska mreža Italije i mreža italijanskih instituta za kulturu obeležava bogatim kulturnim programom čiji je fokus na širenju italijanskog jezika.

„Nedelja italijanskog jezika u svetu, održava se i u Beogradu od 19. do 25. oktobra 2020. godine i bavi se temom „Italijanski između reči i slike: grafit, ilustracija, strip“, koja predstavlja nit vodilju za organizaciju brojnih aktivnosti koje se istovremeno organizuju u celom svetu, navodi se u saopštenju Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.