U trendu

Dijaz Ajuzo pobednica izbora u Madridu

MADRID – Izabela Dijaz Ajuzo, konzervativna liderka španske regije Madrid, koja je mesecima prkosila levičarskoj centralnoj vladi držeći otvorene barove i prodavnice tokom pandemije kovida 19, pobedila je danas na regionalnim izborima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja po završetku glasanja, javlja Rojters.

Dijaz Ajuzo (42) iz Narodne Partije (PP), biće potrebna podrška još jedne stranke da bi nastavila da upravlja regionom, pokazala je anketa GAD3 za TVE i Telemadrid.

Zvanični rezultati trebalo bi da budu poznati u narednih nekoliko sati.

Umesto zaključavanja tokom pandemije, Dijaz Ajuzo je istrajala i uspela da u prvom planu budu ekonomija i društveni život zbog čega je stekla naklonost ugostitelja i Madriđana koji su poznati po aktivnom noćnom životu, navodi Rojters.

Stopa infekcija i broj teških slučajeva koji zahtevaju negu u jedinicama intenzivne nege, zbog toga su u Madridu značajno vehi od nacionalnog proseka, dodaje britanska agencija.

Narodna partija je na vlasti u regionu Madrida već punih 26 godina, a ubedljiva pobeda na današnjim izborima svakako će dati impuls ovoj stranci i na nacionalnom nivou, ocenjuje Rojters

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.