U trendu

Direktor HE Piva podneo ostavku zbog govora mržnje

PODGORICA – Direktor Hidroelektrane (HE) „Piva“, Radomir Radonjić, podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U obrazloženju, kao razlog ostavke, Radonjić navodi da je svestan svoje lične odgovornosti i neprijatnosti koju je prouzrokovao za kompaniju.

Radonjićeve objave na fejsbuku proteklih dana izazvale su brojne reakcije zbog, kako se navodi, njegovog govora mržnje.

Radonjić je u objavama, između ostalog, prenele su podgoričke Vijesti, pogrdnim imenima naziva pripadnike albanskog naroda, kao i građane islamske veroispovesti, a za Crngorce je kazao da su izmišljena nacija.

Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića i voditelja Televizije Crne Gore Sašu Klikovca u jednoj od posljednjih objava nazvao „Alahovim Crnogorcima“.

Radonjić smatra da su sporne objave „izvučene iz konteksta“ i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o „poslednoj odbrani Crne Gore“.

On je ranje u izjavi Vijesti rekao da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani „po cenu golog života“, a koji mu je, kako je rekao, od juče „ozbiljno i egzistencijalno ugrožen“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.