U trendu

Đurić i Karen Bas razgovarali o jačanja ek. saradnje

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ukazao na značaj sve intenzivnijih aktivnosti na planu jačanja ekonomske saradnje Srbije i SAD tokom razgovora sa demokratskom kongresmenkom Karen Bas, predsedavajućom Crnog kongresnog kokusa i članicom Odbora za spoljne poslove u Kongresu SAD, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

Đurić i Basova su razgovorali i o aktuelnim zbivanjima u regionu i svetu, velikom ovogodišnjem jubileju u zajedničkoj istoriji Srbije i SAD, kao i odličnoj dinamici bilateralnog političkog dijaloga, navedeno je u saopštenju.

Ocenivši da ekonomija predstavlja oblast potpunog preklapanja srpskih i američkih interesa, Đurić je iskoristio priliku da najavi otvaranje trgovinskog predstavništva Srbije na zapadnoj obali SAD. Kongresmenki Bas, koja u Kongresu predstavlja Kaliforniju, predočio je da planirano trgovinsko predstavništvo predstavlja jasan signal naše strane o posvećenosti daljem unapređenju odnosa sa svetskom ekonomskom silom kakva je SAD.

Đurić i Basova su razgovarali i o značaju globalne solidarnosti u vreme pandemije zarazne bolesti kovid-19, razmene iskustava i saznanja, kao i donacijama vakcina koje je Srbija, pored zemalja regiona, uputila i afričkim zemljama.

S obzirom na to da se ove godine, po ideji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Srbiji obeležava 60 godina od nastanka Pokreta nesvrstanih zemalja, Đurić je upoznao kongresmenku Bas sa nizom manifestacija koje će Srbija organizovati tim povodom.

Poziv ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića za centralni skup 11. i 12. oktobra u našem glavnom gradu, kako je istakao Đurić, već su prihvatili gotovo svi lideri zemalja članica Pokreta potvrdivši prisustvo na visokom nivou, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar