U trendu

Đurić: Vučić imao više susreta nego sto će Osmani imati

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za samo nekoliko meseci imao više susreta sa međunarodnim liderima nego što će kosovska predsednica Vjosa Osmani imati tokom čitavog mandata.

Đurić je tako reagovao na objavu na Tviteru šefa kabineta Osmanijeve, Bljerima Vele koji je naveo da je ona od stupanja na dužnost u aprilu imala dve bilateralne posete sa ciljem promocije evroatlantskog puta Kosova, dok predsednik Srbije nije imao nijednu takvu posetu, već se samo sreće sa Miloradom Dodikom i podstiče tenzije u regionu.

„Nije lepo širiti laži gospodine Vela. Od sastanka sa predsednikom Francuske Makronom, predsednikom i premijerom Češke Zemanom i Babišem, slovenačkim predsednikom Pahorom, bugarskim liderom Radevom i premijerima Severne Makedonije Zaevom i Albanije Ramom, pa do poseta Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao i BiH, za samo nekoliko meseci predsednik Vučić je imao više sastanaka i poseta nego što će vaša predsednica imati tokom čitavog svog mandata“, napisao je Đurić na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.