U trendu

Đurović(URA): U ovom trenutku izbori bi bila katastrofa

PODGORICA – U situaciji agresije Rusije na Ukrajinu, enormnog rasta cena gotovo svih proizvoda i namirnica i važnosti predstojećje turističke sezone, održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rešenje za crnogorsku privredu i građane, kazao je potpredsjednik GP URA Goran Đurović.

URA je, kaže Đurović, ponudila evropsku vladu kao prelazno rešenje dok se situacija ne stabilizuje i na taj način, kako smatra, garantovala građanima i privredi stabilnost, prenela ja RTCG.

„Ovo je vreme za donošenje teških ali i mudrih odluka. Svako kalkulisanje sa partijskim interesima znači zanemarivanje državnih interesa i toga moraju biti svesni svi akteri na političkoj sceni Crne Gore“, kazao je Đurović.

Potpredsjednik GP URA navodi i da su ta partija i mandatar Dritan Abazović uradili sve što su mogli kako bi se konstituisala vlada koja bi nastavila evropski put Crne Gore.

„Ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu, bićemo prinuđeni da mandatar vrati mandat predsedniku Crne Gore i idemo na nove izbore, gde bi svi oni koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost kako prema građanima i građankama, a tako i prema privredi Crne Gore“, zaključio je Đurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar