U trendu

DNR: Ukrajinske granate usmrtile četiri civila, petoro ranjenih

DONJECK – U ponedeljak su u ukrajinskom granatiranju Donjecke Narodne Republike (DNR) poginula četiri civila, a ranjeno je petoro ljudi, saopštila je misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja o ukrajinskim ratnim zločinima.

„5. decembra do 22.30 sata po moskovskom vremenu, četiri civila su poginula, a petoro ih je ranjeno, uključujući tinejdžera rođenog 2005. godine“, navodi se u saopštenju Zajedničkog centra objavljenom na Telegram kanalu, preneo je TAS S.

Na meti ukrajinskih raketnih napada iz višecevnih sistema Grad našli su se Donjeck i okruzi Vorošilovski, Kijevski i Kujbiševski.

Istovremeno, 28 civila je ranjeno u gradu Alčevsku u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), koji su ukrajinske snage zasule paljbom iz višecevnih raketnih bacača HIMARS, saopštio je sinoć gradonačelnik Alčevska Albert Apšev.

„Ukrajinski nacionalisti su nehumano granatirali civile i objekte civilne infrastrukture. Kao rezultat granatiranja, ranjeno je 28 ljudi“, napisao je Apšev na Telegram kanalu gradske uprave Alčevska.

Ranije juče, portparol lokalnih agencija za sprovođenje zakona rekao je izveštaču TAS S da je u ukrajinskom udaru na Alčevsk poginulo deset ljudi, uključujući izbeglice koje žive u gradskim hostelima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.