U trendu

Dogovoreni dugorocni elementi ugovora, dobra cena i vise gas

SOČI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sočiju, posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, da su dogovoreni i elementi dugoročnog ugovora za isporuku gasa Srbiji, i da će naša zemlje i posle šest meseci za koliko je deogovorena sadašnja cena od 270 dolarai imati izuzetnu cenu, povećanje obima isporuke i flesibilnost.

„Uspeli smo, razgovarali smo i o dugoročnom ugovoru i ostavili određene elemente, ali dok ne potpišem to nemam prava da govorim“, rekao je Vučić.

Preneo je da mu je Putin rekao „Biće dobro rešnje i bićete zadovoljni“.

„Takođe je rekao da ćemo imati i posle tih šest zimskih meseci, najtežih i najskupljih, kada je preko 1.000 dolara cena na berzi za 1.000 kubnih metara gasa, za nas po 270, da ćemo imati izuzetnu cenu i povećanje obima i verujem fleksibilnost“, rekao je Vučić.

Kazao je da je najvažnije da sada kada je najskuplji gas, tokom šest meseci, plaćati berzansku cenu, za količinu koju ćemo da potrošimo, na primer, 1,2 miljardi kubika gasa koje ćemo da potrošimo.

„Ušteli smo više od 300 milina evra“, naglasio je Vučić.

Rekao je da smo zahvaljujući prijateljstvu sa Putinom uštedeli jedan nacionalni stadion i dobili sigurnost snabdevanja gasom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.