U trendu

DP: Oduzeti državljanstvo onima koji rade protiv interesa HR

ZAGREB 1. juna (Tanjug) – Opozicioni, desno orijentisani Domovinski pokret (DP) najavio je da će predložiti zakonski predlog o oduzimanju hrvatskog državljanstva svima koji rade protiv nacionalnih interesa i hrvatske bezbednosti da bi, kažu, Hrvatska bila sigurna, ozbiljna i snažna država.

To je u saboru najavio poslanik ovog pokreta Stipo Mlinarić i dodao da oni smatraju da je ovakav zakon potrebno doneti po hitnom postupku.

„Mi ćemo ga predložiti, a svi vi kojima je zaista stalo do toga da budemo sigurna, ozbiljna i snažna država dignite ruku za, bez obzira na svoju stranačku pripadnost“, rekao je Mlinarić iznoseći stav Kluba poslanika DP o optužnici srpskog tužilaštva protiv četvorice hrvatskih pilota zbog ratnh zločina na Petrovačkoj cesti, iz avgusta 1995.

Kao primer je naveo lidera SDS S i poslanika Milorada Pupovca za kojeg bi rekao da, ako bi ubuduće opet videolinkom nastupio u jutarnjem programu neke beogradske televizije i zajedno sa Savom Štrpcem, direktorom IDC Veritas, „huškao protiv hrvatskih pilota“, koji su, kako tvrdi, doprineli „veličanstvenoj i kao suza čistoj vojničkoj pobedi u Oluji“, onda morao znati da rizikuje gubitak hrvatskog državljanstva“.

Mlinarić je, prenosi Hina, ocenio i da slučaj četvorice hrvatskih pilota pokazuje „svu bedu“ hrvatske politike i sistema Domovinske bezbednosti, koja, smatra, postoji samo na papiru.

Dodao je da su na, kako tvrdi, „politički montirane i pravno besmislene srpske optužnice u Domovinskom pokretu, a i on lično, upozoravali na vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.