U trendu

DPS Budva: CG i Budva neće biti poprišta sukoba

PODGORICA – Opštinski odbor DPS Budva saopštio je povodom sinoćnjeg incidenta u tom gradu uoči vaterpolo utakmice između Partizana i Primorca da Crna Gora i Budva neće biti poprišta sukoba, koje, kako kažu, „priželjkuju huligani i njihovi podstrekači“.

DPS u saopštenju tvrdi da su sugrađani iz okolnih gradova, obojeni crno-belim bojama, udarili na domaće klubove „samo da bi dokazali vernost tuđinu“.

„Ti nazovi „navijači“, a zapravo huligani, pod okriljem sporta seju mržnju i netrpeljivost prema svemu što je crnogorsko i prema svemu što ne podržava velikosrpski san“, ocenjuje DPS u saopštenju.

DPS tvrdi i da „ti huligani“, kada ne divljaju i raspiruju nacionalnu i versku mržnju, redovno šetaju litijama i predstavljaju se kao verni, mirni, skromni i bogougodni.

„Sve to znaju i njihovi predvodnici na litijama, ali im odgovara njihovo prisustvo zbog efekta masovnosti“, ocenjuje ta stranka i dodaje da se možda na njihove „usluge“ računa ako dođe do nasilja i napada na policiju.

Oni tvrde da to podržava i patrijarh Irinej koji, prema njihovom mišljenju, poziva vernike na krvoproliće.

OO DPS Budve navodi i da se sinoćnjim „izgrednicima i njihovim crkvenim i političkim liderima“ neće ostvariti san da čitava Crna Gora postane poprište obračuna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.