U trendu

DPS optužuje Srbiju za umešanost u izbore u Nikšiću

POGORICA – Iako su lokalni izbori zakazani tek za 14. mart, na kojima parlamentarna većina na državnom nivou očekuje da će zadati poslednji udarac bivšoj vladajućoj DPS Mila Đukanovića, u Crnoj Gori se ponovo stvara atmosfera umešanosti Srbije u taj izborni proces.

Tako je povodom jučerašnje izjave poslanika Demokratskog fronta Milutina Đukanovića o izbornim malverzacijama DPS još iz 2013. godine, reagovala nikšićka organizacija te stranke tvrdnjom da je reč o pokušaju da se sakrije, kako kažu, „činjenica da se ovih dana u Nikšiću mogu videti različita lica iz Srbije, koja mešetare u našem gradu i pokušavaju da utiču na volju birača po scenariju sa parlamentarnih izbora“.

Nikšićki DPS u tom kontekstu apostrofira bivšetg odbojkaša i člana GO SNS Vladimira Mandića pripisujući mu neku ulogu nikšićkim „predizbornim dešavanjima“, te navodno prisustvo „raznih ljudi iz Auto-moto saveza Srbije“ uz pitanje DF i kakve oni veze imaju sa Nikšićem, sem što je „jedan od čelnika te organizacije, Nikšićanin na stalnom radu u Beogradu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.