U trendu

DPS: Procesuirati pretnje crnogorskoj dijaspori

PODGORICA – Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića apelovala je danas na direktora Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova i pravosuđe da hitno procesuiraju, kako navode, pretnje upućene crnogorskoj dijaspori putem društvenih mreža.

To naročito važi za pretnju na koju su ukazali crnogorski iseljenici, a iza koje, kako tvrde, „stoji član radikalne desničarske organizacije ‘Tvrdoš'“.

„Nacionalisti i šovinisti koji ovih dana uveliko čine sve kako bi podržali njihovog kandidata Jakova Milatovića moraju da znaju da ne smeju ni pomisliti da izazivaju bilo kakve incidente pre, tokom i nakon izbornog dana“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori, u kome će se 2. aprila nadmetati Đukanović i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, iz DPS upozoravaju i da odgovorne institucije moraju da znaju da su dužne da obezbede ustavna prava svih državljana Crne Gore i poručuju da će svaki dalji pokušaj da dijaspora bude zastrašena videti i kao njihovu odgovornost.

„Najzad, poslednjim pretnjama koje dolaze direktno od onih koji ga bezrezervno podržavaju, naša dijaspora sada jasno može da vidi u kojoj meri Milatović i njegovi saborci uopšte uvažavaju i njih i njihova prava“, navode iz DPS.

Nakon prvog kruga predsedničkih izbora i podrške koju su Jakovu Milatoviću pružile stranke pobednice na parlamentarnim izborima avgusta 2020., deo crnogorske javnosti veruje da su šanse Đukanovića da ostane na vlasti male, dok drugi deo smatra da će aktuelni šef države u drugom krugu igrati na kartu podrške crnogorske dijaspore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar