U trendu

Dragi apelovao na hitan prekid vatre u Ukrajini

RIM – Italijanski premijer Mario Dragi apelovao je danas na hitan prekid vatre u Ukrajini kako bi se omogućili pregovori.

„Prekid vatre mora biti postignut što je pre moguće“, izjavio je Dragi u obraćanju Senatu, gornjem domu italijanskog parlamenta, otvarajući debatu o ulozi Italije u podršci Ukrajini, a koja stvara sve veće tenzije u vladajućoj većini koja ga podržava, prenosi Rojters.

Dragi je dodao da je važno održati pritisak na Rusiju kroz ekonomske sankcije, „jer se Moskva mora dovesti za pregovarački sto“.

Dragi nije direktno pomenuo da li će Italija nastaviti da isporučuje oružje Kijevu, čemu se protive Pokret pet zvezdica i desničarska stranka Liga, koji su ključni partneri u njegovoj višestranačkoj koaliciji, navodi Rojters.

Mali broj građana Italije podržava isporuku oružja Ukrajini, pokazala su istraživanja, ali Dragi je nagovestio da nije spreman da je obustavi.

Rim je do sada usvojio tri dekreta kojima se odobrava slanje oružja Ukrajini, ali nije poznato koje je vrste oružje koje se isporučuju, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar