U trendu

Duterte: Imamo podršku Rusije i Kine u borbi s terorizmom i drogom

Nakon sastanka sa predsednicima Rusije i Kine, Vladimirom Putinom i Sijem Đinpingom, na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu, filipinski predsednik Rodrigo Duterte rekao je novinarima po povratku u Manilu da Rusija i Kina podržavaju napore Filipina u borbi protiv terorizma i zločina u vezi sa drogom.

Duterte je novinarima rekao da odnosi s tim zemljama imaju odlične izglede i ocenio da su sastanci sa Putinom i Sijem bili plodni, preneo je TAS S.

Nakon sastanka sa Putinom i Sijem, Duterte će razgovarati i sa ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevom koji danas dolazi na Filipine kako bi prisustvovao samitu Asocijacije nacija jugoistočne Azije (ASEAN) i Samitu istočne Azije (EAS).

Medvedev planira nekoliko bilateralnih sastanaka u Manili, navela je pres služba ruske vlade.

Samit ASEAN, 31. po redu, biće održan u filipinskoj prestonici od 10. do 14. novembra, dok će se 12. samit EAS održati 14. novembra.

„Šef vlade započeće poseti Filipiniima u nedelju, 12. novembra, učešćem na večeri priređenoj za lidere“, navela je pres služba.

Kako je dodala, on će 13. novembra učesvovati na samitu ASEAN i razgovarati sa Duterteom, posle čega će biti potpisani zajednički dokumenti.

Medvedev će u utorak, 14. novembra učestvovati u Samitu istočne Azije.

On će, kako se navodi, imati druge bilateralne sastanka na marginama oba foruma, tokom svoje posete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.