U trendu

Dvoje poginulih u Italiji kada su jake oluje obarale drveće

RIM – Dve osobe poginule su danas prilikom pada drveća u centralnoj Italiji, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona posle višenedeljnih izuzetno visokih temperatura, saopštile su italijanske spasilačke službe.

Navodi se da su muškarac i žena nasmrt zgnječeni drvećem u odvojenim incidentima u Toskani, dok su četiri osobe povređene kada je drvo palo u kampu u istom regionu, prenosi Rojters.

„Razorni talas zahvatio je Toskanu“, rekao je predsednik regiona Eugenio Đani u saopštenju, u kojem je najavljeno vanredno stanje u oblasti bogatoj umetničkim vrednostima.

Dodaje se i da su jaki vetrovi bacali velike kišobrane kafea preko čuvenog trga San Marko u Veneciji, dok su sa susednog zvonika odleteli delovi zida.

Vetar je duvao više od 140 kilometara na sat u nekim delovima severne Italije, nanevši štetu plažama u Liguriji i Toskani, rekli su meteorolozi.

Italijanska jedinica civilne zaštite saopštila je da će loše vremenske prilike tokom noći zahvatiti jug i izdala upozorenja za petak za 11 od 20 regiona u zemlji, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar